top of page

מדינת ישראל וחלוקתה לפי איזורים גיאוגרפים

איזור מישור החוף
האיזור הצפוף ביותר בישראל. מישור החוף מורכב מרכסי אבן חול ומסלעי כורכר. בנוסף ישנו אזור במישור החוף ובו גבעות חול אדום שנוצרו במהלך השנים מהשילוב של החול הרגיל עם יסודות של ברזל. במהלך רעידת אדמה הנזק שייגרם למישור החוף יהיה גדול בגלל המעבר של הגלים הסיסמיים בסדימנט חולי בלתי מלוכד שמאפיין את מישור החוף. בנוסף יכולה להיות תופעה של התנזלות הקרקע, דבר שעשוי לגרום לקריסת מבנים. מישור החוף הינו אזור נמוך וקרוב לים ולכן מתווספת גם הסכנה של הצונאמי שעשוי לגרום לנזקים רבים.

 

הרי הכרמל והאיזור הצפוני
איזור בעל פעילות תעשייתית רבה ופוטנציאל זיהום במקרה של רעש אדמה. חוקרים סבורים שהרי הכרמל נוצרו מפעילות מדפים טקטונית ושעד היום הוא מאופיין בפעילות סיסמית ערה. מבחינת הסיכון עמק זבולון נחשב לאזור בסיכון גבוה יותר מהיישובים על הרכס. האזור של נמל חיפה מתאפיין באדמה חולית ובעל פוטנציאל להתנזלות קרקע.

 

איזור בקע ים המלח
ים המלח נוצר מימה גדולה יותר בשל פעילות של רעידות אדמה ושקיעת וקרקע. זהו אזור השקע הסורי-אפריקאי המתאפיין בשברים גיאולוגים פעילים. אזור זה הוא בדרך הכלל המקור של רעידות האדמה באזור. בתוך האזור נכללת העיר אילת, הכנרת, רמת כורזים ואזור עמק החולה וצפונה.

 

איזור הגליל התחתון\העליון
החבל הצפוני של מדינת ישראל, זהו אזור הררי עם עמקים רבים. בחלקו מאופיין בסלע הבזלת השחור. לאורך השנים האזור השתנה רבות כתוצאה מפעילות טקטונית. באופן מפתיע מתברר שזהו האזור בעל השכיחות הגבוה ביותר של רעידות אדמה. זאת על סמך נתונים של המכון הגיאופיסי של ישראל. יש הרואים בעמק יזראעל חלק מהגליל התחתון, אנחנו בוחרים להתייחס אליו כיחידה נפרדת.

 

חזרה למאמרים - לחץ כאן

bottom of page